Liesbeth Hoekstra

Even voorstellen

Liesbeth Hoekstra (1958). Ik ben werkzaam als coach/counselor binnen het basisonderwijs en als therapeut binnen de Psychosociale Hulpverlening. de pedagogische beroepsgroepen en daarnaast actief als loopbaanbegeleider en coach voor individuele levensvragen van grote en kleine mensen.
 Ik draag graag een steentje bij aan de ontwikkeling van professionals en aan het gezond opgroeien van kinderen en jongeren.
 Eén van mijn uitgangspunten is dat ieder mens ongekende mogelijkheden in zich heeft om ontwikkelstappen te zetten. Ik zet graag kleine mensen in hun kracht en begeleid grote mensen in hun zoektocht naar meer levensenergie, geluk en plezier in hun leven. Het zou toch fantastisch zijn wanneer mensen meer gaan stralen?


Men kent mij als een mens die graag enthousiasmeert en inspireert.

Het logo van Blikveldcoaching staat voor de rode draad in je leven,
waar je naar op zoek of misschien wel nieuwsgierig naar bent,
die je wilt oppakken en die er is in ieders leven.

Mijn werkwijze

Ik ben ervan overtuigd dat in iedereen de potentie aanwezig is om te groeien en te bloeien. Dit is nog niet altijd even makkelijk. Beperkende overtuigingen kunnen je in de weg zitten.
 Tijdens begeleidingstrajecten ga ik samen met de ander op zoek naar kwaliteiten en talenten. Met een oplossingsgerichte bril kijk ik vooral naar wat (wel) werkt.

Ik zet waar mogelijk en indien gewenst, beeldmateriaal in en werk vanuit transactioneel perspectief; ieder mens zie ik als een onafscheidelijk deel van een systeem.
 Je doet ertoe als mens en de vraag is, hoe doe je dat. Ik werk graag procesgericht en stel vragen die de ander laten nadenken.

Ervaring

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in het basisonderwijs (1978 - 2002) heb ik in 2002 een overstap gemaakt naar Cedin, Centrum voor Educatieve Dienstverlening in het Noorden. Binnen deze organisatie was ik gedurende 11 jaar verantwoordelijk voor onderwijsadvies, training en coaching binnen onderwijssettingen en voorschoolse voorzieningen. Sinds 2011 ben ik werkzaam als zelfstandige binnen mijn praktijk Blikveldcoaching.

Ik heb mij, naast mijn ruime werkervaring met uiteenlopende instanties en met diverse pedagogische programma’s, bekwaamd in het begeleiden vanuit verschillende perspectieven: Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Systemisch- en Oplossingsgericht werken, Psychosynthese, Geweldloze Communicatie en ACT.

Voor mij mooie betekenissen van het woord Blikveld:
gezichtsveld, horizon, bewustzijn, panorama, uitzicht, concept, denkbeeld, idee.

Ieder mens, groot en klein, heeft een eigen blikveld en levensverhaal.

Belangenbehartigersorganisatie

Ik sta geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondsheidszorg (NFG)

Ik onderschrijf de ethische waarden en beroepscode die de NFG beschrijft. Deze code heeft betrekking op de kwaliteitshandhaving en bewaking van mijn opleidingen, deskundigheid, en de wijze waarop ik met klanten communiceer.
NFG beroepscode

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt (een deel) van de kosten van Blikveldcoaching. Mits men aanvullend is verzekerd. Op de website van de NFG (www.de-nfg.nl) is een overzicht van zorgverzekeraars te vinden.

Wanneer de cliënt niet tevreden is over de hulpverlening kan men terecht bij de NFG:
https://www.de-nfg.nl/niet-tevreden-over-je-hulpverlener.html

Blikveldcoaching voldoet aan de Wet kwaliteit en geschillen in de zorg (Wkkgz). Zie voor meer informatie:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kwaliteit-van-de-zorg/wet-kwaliteit-klachten-en-geschillen-zorg

CV

Liesbeth Hoekstra
Hústernoard 5
9294 MX Oudwoude
0612928850
info@blikveldcoaching.nl

Opleidingen

 • 2019 - ACT Your Way – RINO groep
 • 2019 - Acceptance and Commitment Therapy bij kinderen en jongeren – ACT4kids – Opleidingsinstituut See True
 • 2018 - Acceptance and Commitment Therapy (ACT) - PSYCHODIDACT Opleidingsinstituut Psychologie
 • 2017 - Leergang Verbindende Communicatie in Coaching - VINE Training en Coaching (the Center for Nonviolent Communication)
 • 2016 - Verbindend Communiceren Verdieping 1 - VINE Training en Coaching (the Center for Nonviolent Communication)
 • 2016 - Verbindend Communiceren introductieopleiding - VINE Training en Coaching (the Center for Nonviolent Communication)
 • 2016 - Certificaat 'Kind in Balans' - Gedrag van kinderen bezien vanuit systemisch perspectief - door Ingrid Dykstra - De Kindercoaches
 • 2015 TA 101-training, Opleiding Transactionele Analyse - Phoenix Opleidingen
 • 2013 - 2014 Opleiding voor Systemische Pedagogiek - Bert Hellinger Instituut Nederland
 • 2012 Eén op één Opstellingenwerk; Coachen vanuit een systemisch perspectief – NTI-NLP
 • 2009 - 2011 Creatieve Loopbaan Counseling (SPSO – Academie Integrale Menswetenschappen), gecertificeerd
 • 2010 gecertificeerd NLP coach (supervisie + certificering)
 • 2009 - 2010 gecertificeerd (S)VIB (Video Interactie Begeleider; Beeldcoach)
 • 2008 - 2009 Kids’Skills Ambassador - Brand New Way
 • 2008 - 2009 Persoonlijk begeleider opleiding (NLP coach)
 • 2007 - 2008 Master NLP, Neuro-linguistisch Programmeren
 • 2004 - 2007 afgestudeerd Master Ecologische Pedagogiek (Master of Education)
 • 2006 Practitioner, Neuro-Linguïstisch Programmeren
 • 2006 Pedagogiek, leerroute Kaderopleiding Pedagogiek
 • 2004 - 2005 Opleiding Persoonsgerichte Coaching en Trainingsvaardigheden
 • 2002 - 2003 Cursus Competentieontwikkeling, ABCG
 • 2002 Trainer Piramide-Methode
 • 2001 - 2003 Orthopedagogische Spelbegeleiding /Speltherapie
 • 1983 - 1998 verscheidene cursussen m.b.t. werkzaamheden binnen het basisonderwijs
 • Volledige bevoegdheid basisonderwijs

Ervaring

 • 2010 tot heden Beeldcoaching, Persoonsgerichte coaching en (levens) loopbaantrajecten (CLP)
 • 2006 tot heden Spelbegeleiding/Speltherapeute, weerbaarheidstrainingen, Kids’Skills (o.a. SBO in Groningen)
 • 2002 - 2013 Onderwijsadviseur, VIB/(beeld)coach, Kids’Skils, communicatie trainingen bij Cedin
 • 1978 - 2002 Leerkracht, Intern Begeleider, Directeur aan een basisschool

Referenties

Ik heb de Creatieve Levensloopbaancoaching als zeer verrijkend ervaren. Door me mee te laten nemen in creatieve groeimomenten zoals: "De weg naar je levenswerk", kwam ik gemakkelijker in contact met mijn diepste zijn. (met dat wat ik ten diepste wil) Van daaruit kreeg ik zicht op veel vragen die me bezig hielden. En ook zicht op wat me blokkeerde. Zicht vanuit een geheel ander perspectief. Inzicht waarmee ik een nieuwe weg in kon slaan. Er is veel in beweging gezet en wat heel fijn is, alles blijft ook in beweging.
- Clara
Het begeleidingstraject wat ik volg bij Liesbeth ervaar ik als zeer prettig. Door verschillende (creatieve) oefeningen in te zetten kom je ineens achter gevoelens wat je echt zou willen. Je leert onder andere je positieve en je negatieve punten kennen, en om hier aan te werken. Liesbeth geeft heel duidelijk aan dat je dit ZELF moet doen. Ze kan iemand begeleiden, maar uiteindelijk bepaal je alles zelf. Door de rust en het inlevings vermogen van Liesbeth, voel je je snel op je gemak. Vertel je een verhaal dan weet ze de juiste specifieke zaken er uit te filteren. Datgene wat juist belangrijk is over hoe je je voelt, en waar je aan zou kunnen werken. Liesbeth wil graag mensen begeleiden, en die passie voel je!
- R.
Op een heerlijke locatie in het Friese landschap heb ik onlangs een sessie bij Liesbeth mogen ondergaan. De ontvangst was hartelijk en warm. De omgeving ansich brengt al een bepaalde mate van healing teweeg, in ieder geval bij mij.
Ik ervaar Liesbeth als iemand die vanuit zorg goed kijkt wat er past en tegelijkertijd stevig genoeg geaard is om datgene te benoemen dat benoemd moet worden. Ik heb haar als een prettige reisleider ervaren in de reizen die wij tot op heden samen hebben volbracht.
- H.
De loopbaancoaching is erg goed opgezet door de oefeningen en door de ontspannen sfeer kon ik me erg goed verdiepen in de opdrachten, ik denk dat dat ook de 'sleutel'is voor een geslaagde sessie wanneer je je niet op je gemak zou voelen zou dit ook onmogelijk zijn. Vooral de opdracht met de 'levensboom' is me goed bij gebleven dat was voor mij een 'eyeopener' erg mooi om te zien hoe je familieleden je grootouders en ouders allemaal weer dingen meenemen die ook invloed op jou hebben ook al ben je daar je niet altijd bewust van dat is voor mij dan ook het sleutelwoord voor de hele begeleiding geweest 'bewust wording'. Ik vond het erg leuk om creatief en met je onderbewuste bezig te zijn vooral de visualisaties waren vaak erg verassend en dit geeft nog meer reden tot creativiteit en dingen te ontdekken in je onderbewuste. Natuurlijk is dit alleen mogelijk door een goede begeleiding die je op je gemak stelt en je geduldig aanhoort!
- S.